Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

RURALNA VIKEND RUTA VARAŽDINSKOM ŽUPANIJOM

Datum(i): prema dogovoru

Cijena od 1.250,00 €  / 9.418,13 kn

logo tz

RURALNA VIKEND RUTA VARAŽDINSKOM ŽUPANIJOM


1. DAN: IVANEC - JEROVEC - GORNJA VOĆA

Dolazak do Ivanca u poslijepodnevnim satima. Susret s lokalnim vodičem i odlazak do malog mjesta Prigorec u podnožju Ivanščice. Zaustavljanje kod još uvijek aktivnog Friščićevog mlina. Uz kratku edukaciju mlinara, posjetiteljima se prikazuje mljevenje žita u mlinu. Mogućnost kupnje friško mljevenog brašna. Vožnja do obližnjeg mjesta Jerovec i posjet Lončarskom obrtu Mecena. Upoznavanje s tradicijom izrade predmeta od gline i mogućnost za povoljnu kupnju. Večera u vlastitom aranžmanu ili preporučamo večeru u seoskom domaćinstvu „Grešna pilnica“ u Klenovniku uz lokalne specijalitete kao što su purica s mlincima, štrukli i drugi slatkiši. Moguća je i degustacija lokalnih vina i likera uz kupnju te razgled domaćinstva uređenog u tradicionalnom etno stilu, uz stručno vodstvo, sa zbirkom od preko 200 predmeta koji su se koristili u seoskim domaćinstvima.  Smještaj u ruralnoj kući za odmor Domus antiqua u Gornjoj Voći. Noćenje.


 2. DAN: GORNJA VOĆA - KLENOVNIK - MARUŠEVEC - GORNJE VRATNO 

Doručak. Vožnja do Klenovnika i licitarske kuće obitelji Gladović. Ovdje će gosti otkriti 70 godina staru tradiciju proizvodnje medičarskih proizvoda, svijeća, lampiona i degustirati gvirc i medenjake. Kraća vožnja pored dvorca obitelji Drašković, danas bolnice do lokaliteta Čardak gdje se već stoljećima uzgaja grožđe i proizvode vrhunska vina. Degustacija nagrađivanih vina i razgled vinskog podruma Poljoprivredne zadruge Ivanec. Kupovina kvalitetnih vina. Nastavak putovanja prema Maruševcu do seoskog imanja obitelji Martinčević. Razgled imanja s brojnim životinjama te ručak na imanju sa zagorskim specijalitetima.  Kraće slobodno vrijeme i vožnja do mjesta Gornje Vratno. Posjet mljekari Marina obitelji Bistrović s prezentacijom i degustacijom autentičnih mliječnih proizvoda: sir, vrhnje, sirutka, jogurt, maslac. Mogućnost za kupovinu kvalitetnih mliječnih proizvoda. Vožnja prema seoskom turizmu Roki i mogućnost za večeru ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje.


3. DAN: GORNJA VOĆA – TUŽNO VARAŽDIN – KELEMEN – PAKA

Doručak i odjava iz kuće za odmor te vožnja prema Varaždinu. Odlazak do OPG-a Franić u Tužnom koji se bavi proizvodnjom meda, a posebno medenjaka i medenih rakija. Degustacija i prezentacija proizvoda te prilika za dobru kupovinu. Kratka vožnja do Varaždina i razgled sa stručnim vodstvom, županijskog središta s brojnim zanimljivim palačama, crkvama i trgovima. Kraće slobodno vrijeme za osvježenje te odlazak do OPG-a Petrović na degustaciju proizvoda od buće, bućinog ulja, bućinih koštica te pira i pirovih prerađevina. Mogućnost kupovine zdravih proizvoda. Vožnja do mjesta Kelemen na ručak u seoski turizam Grofovska klet gdje nas čekaju vrhunske domaće namirnice i kvalitetna jela te vrlo dobra vina i razni likeri koje je moguće i kupiti. Vožnja do mjesta Paka. Posjet Kući magične trave uz stručno vodstvo te prezentacija izrade ekološke kozmetike od ljekovitog bilja i uživanje u idiličnom imanju obitelji Jakopović uz mogućnost kupovine vrlo zdravih prirodnih ljekovitih proizvoda. Rastanak s gostima i povratak kućama u kasnim popodnevnim satima.


CIJENA ARANŽMANA ZA INDIVIDUALCE (MIN. 2 OSOBE): 1.990,00 kn po osobi

CIJENA ARANŽMANA ZA GRUPE OD MIN. 20 OSOBA: 1.250,00 KN po osobi


 Cijena aranžmana uključuje:

smještaj u ruralnoj kući za odmor Domus Antiqua na bazi dva noćenja

ili za grupe u hotelu Orion 3* na bazi 2 polupansiona u 1/2 sobama

licencirano stručno vodstvo za sva 3 dana i sve lokalitete

ulaznicu za Friščićev mlin uz prezentaciju

ulaznicu za Lončarski obrt Mecena s prezentacijom

ulaznicu za licitarsku kuću obitelji Gladović

ulaznicu za degustaciju vina i obilazak vinarije Čardak

ručak na seoskom imanju obitelji Martinčević s obilaskom

posjet mljekari Marina s degustacijom i prezentacijom

posjet OPG-u Franić s degustacijom i prezentacijom

posjet OPG-u Petrović s degustacijom i prezentacijom

ručak u seoskom turizmu Grofovska klet

ulaznicu za Kuću magične trave s prezentacijom

jamčevno osiguranje

osiguranje od odgovornosti organizatora

troškove organizacije i izvršenja programa te pdv


Cijena ne uključuje:

prijevoz autobusom ili automobilom


Više informacija o hotelskom smještaju:

https://myvarazdinholiday.com/home/ruralna-kuca-za-odmor-domus-antiqua/

http://www.hotel-orion.hr/ 


Plaćanje:

 obročno, gotovinom, virmanski 


Uvjeti plaćanja: 30 % prilikom rezervacije, ostatak 21 dan prije realizacije. Plaćanje: gotovina, virman, kartice. Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju manjeg broja putnika od planiranog ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene programa, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Uplaćene su police osiguranja kod Generali osiguranja d.d.: jamčevina za turistički paket aranžman (polica br. P15-1020000636) i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana (polica br. P13E-1023988744). Datum izrade aranžmana: 24.02.2021.