Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

TURSKA TURA - OD ISTANBULA DO ANTALIJE

Datum(i):

Cijena na upit

1. dan:  let i dolazak u ISTANBUL
Transfer autobusom iz Ivanca, Varaždina, Čakovca, Sv. Martina na Muri do Zagreba. Let avionom od Zagreba do Istanbula. Nakon dolaska, doček pratitelja putovanja i vožnja do hotela. Smještaj, večera i noćenje u hotelu u Istanbulu.

2. dan: ISTANBUL – čarobna metropola
Nakon doručka, odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika - razgled tri monumentalna spomenika kasne Antike, Plave džamije, jedine na svijetu, sa šest minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. a završena tek 1616. godine. Slijedi najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva, nakon toga pretvorena je u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Za kraj dana uživanje u orijentalnim mirisima i bojama u šetnji egipatskim bazarom poznatijim kao začinski bazar koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Noćenje na području Istanbula. Po želji, prisustvovanje Sv. misi u crkvi Sv. Antuna.

3. dan: ISTANBUL - fascinantna plovidba po BOSPORU – TROJA
Doručak. Vožnja brodom na Bosporu. Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača otkrit ćete na našoj brodskoj vožnji. Slijedi izlet u Canakkale - prisjetite se Homerove Ilijade. Doživjet ćete tajanstveno mjesto u koje je Homer naselio svoju priču o trojanskome ratu. Troja je bila važno zamišljeno mjesto mnogih priča, sve dok Nijemac Heinrich Schliemann u 19. stoljeću nije počeo s iskopavanjem. Tako se danas možemo diviti gradskom zidu i njegovim vratnicama, tornjevima, hramovima i svetištima koji su stoljećima bili skriveni čovječanstvu. Vožnja se nastavlja prema Ayvaliku. Noćenje.

4. dan: Pergamon – Kušadasi
Doručak. Slijedi vožnja duž obale prema Pergamonu. Razgled Akropole i najstrmijeg amfiteatra Antike, temelja oltara posvećenog Zeusu, temelja grada, hrama i ostataka nekadašnje svjetski poznate knjižnice, koja je uz onu u Aleksandriji bila najveća ondašnjeg doba. U nastavku posjećujemo Asklepion, najvažniji spomenik grada. Hram je bio posvećen bogu zdravlja čiji je znak bila zmija, simbol životne snage. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon razgleda, nastavak vožnje prema Kusadasiju preko Izmira. Noćenje na području Kusadasija.

5. dan: Efez – Bazilika Sv. Ivana – Kuća Dj. Marije – Pamukkale
Današnji izlet nakon doručka vodi Vas u Efez, jedan od najvećih i najzanimljivijih arheoloških lokaliteta svijeta koji je bio važno središte djelovanja apostola Pavla. Mnogi carevi ukrasili su grad umjetničkim djelima, a Artemidin hram iz helenističkog doba spada u sedam svjetskih čuda. Iskopine oživljavaju nekadašnji život Grka i Rimljana. U nastavku posjet Baziliki sv. Ivana, značajnoj bizantinskoj građevini te tradicionalno grobno mjesto sv. Ivana. Slijedi posjet Marijinoj kući u kojoj je ona, prema predaji, proživjela zadnje godine svoga života. Status svetišta dodijelio joj je papa Ivan XXIII., a potom su ga posjetili čak trojica papa, Pavao VI. god. 1967., sveti Ivan Pavao II. god. 1979., te Benedikt XVI. god. 2006. Ovo mjesto, uz mnoge kršćanske hodočasnike, posjećuju i brojni muslimani. Nastavak putovanja kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkaleu, Pamučnoj palači, smještenoj na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska, prilika za termalnu kupku u termalnom hotelu. Noćenje na području Pamukkala. Po želji odlazak na Sv. misu kod kuće BD Marije.

6. dan: Hierapolis – Antalija
Doručak. Nakon doručka razgled ostataka nekadašnjeg raskošnog grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Ovdje se nalaze temelji Apolonovog hrama iz III. stoljeća pr.Kr. Rimski amfiteatar sa svojih pedeset stepenastih redova od travertina izgleda čarobno i kraljevski. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika Taurskog gorja natrag prema Antalyji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Iskoristite priliku za kupovinu izvornog primjerka direktno od proizvođača. Večera i noćenje na području Antalije.

7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran
Doručak. Slijedi vožnja prema Antaliji koja je jedan od najljepših gradova turske rivijere, zaštićen veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa gdje uspijeva bogata vegetacija. Posjet najvažnijih znamenitosti grada. U prolasku gradom iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i proizvoda od kože. Za kraj dana posjet poznatom vodopadu Karpuzkaldiran. Večera i noćenje na području Antalije. Turska večer uz folklor i trbušni ples uz uključeno piće.

8. dan: Antalija – hrvatska
Doručak u hotelu i odjava. U skladu s vremenom leta zrakoplova, vožnja autobusom do zrakoplovne luke i let prema Hrvatskoj. Transfer autobusom iz zračne luke u Zagrebu prema Varaždinu, Čakovcu i Sv. Martinu na Muri.

 CIJENA ARANŽMANA: na upit

 Cijena aranžmana uključuje:
let zrakoplovom Zagreb-Istanbul i natrag iz Antalije (točno vrijeme leta poznato 3 tjedna prije polaska)
zrakoplovne pristojbe
smještaj u hotelima s 4 i 5 zvjezdica
7 polupansiona (doručak i večera) - švedski stol
licenciranog turističkog pratitelja iz agencije Taubek tours za vrijeme putovanja i boravka
ulaznice prema programu: Aja Sofija, vožnja brodom, Plava đamija, Troja, Akropolis, Asklepion,  Efez, Crkva Sv. Ivana, Kuća Dj. Marije, Hierapolis
transfere autobusima do zračne luke u Zagrebu i po Turskoj
vođenje na hrvatskom jeziku
tursku večer uz folklor i trbušni ples s uključenim pićem
mogućnost održavanja sv. misa prema dogovoru i želji putnika
putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
troškove izrade vize za Tursku
organizaciju i provedbu aranžmana i potrebna osiguranja

Cijena aranžmana ne uključuje:
troškove osobne prirode
troškove ručkova
fakultativnu ponudu

 Za ovo putovanje obavezna je važeća putovnica koja vrijedi još minimalno 6 mjeseci nakon putovanja

Kalkulacija je izrađena na bazi 35 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od minimalne baze za izračun kalkulacije ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours i agencije Nikal koji je glavni organizator putovanja. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene itinerara, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Datum izrade aranžmana: 20.10.2014.