Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

BUGARSKA - ZEMLJA RUŽA

Datum(i): 02. - 06. 06. 2025.

Cijena od 389,00 €  / 2.930,92 kn

BUGARSKA - ZEMLJA RUŽA

datum: 02. - 06. 06. 2025.


SIRANA BRESTNIK – PLOVDIV – KOMPLEKS RUŽA „DAMASCENA“ - KAZANLAK – SOFIJA – MANASTIR RILA


1. DAN: HRVATSKA - BUGARSKA

Polazak autobusa iz Varaždina u 09:00 sati te iz Zagreba s mjesta prema dogovoru oko 22:00 sata. Vožnja udobnim autobusom autocestom kroz Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku, uz pauze putem prema potrebi…


 2. DAN: SRBIJA – BUGARSKA – SIRANA BRESTNIK – PLOVDIV  

U prijepodnevnim satima, vožnja kroz Bugarsku do mjesta Brestnik u blizini Plovdiva. Posjet sirani Zlatno runo i upoznavanje s proizvodnjom sira te degustacija različitih sireva i kupovina. Odlazak do Plovdiva, grada na sedam brežuljaka i jednog od najljepših gradova u Bugarskoj. Razgled grada uz lokalno stručno vodstvo: šetnja Starim gradom, muzeji i palače, rimski teatar... Slobodno vrijeme za vlastite potrebe i uživanje u Plovdivu. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


3. DAN: PLOVDIV – SKOBELEVO – KANZALAK – SOFIJA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Skobeleva. Posjet etnografskom kompleksu „Damascena“, gdje se nalazi prva privatna destilerija ružinog ulja u Bugarskoj. Kompletni program uključuje doček s pogačom, skupljanje ruža u vlastitom polju, folklorni ples uz muziku, obilazak kompleksa uz stručno vodstvo: nova destilerija, etnološki postav, stara destilerija, parkić s dekorativnim ružama, degustacija ružinog likera te ružinog meda. Slobodno vrijeme za kupovinu. Vožnja prema Kanzalaku, gradu koji je središte proizvodnje ružinog ulja u Bugarskoj. Šetnja gradom i slobodno vrijeme za ručak i osvježenje. Vožnja prema Sofiji. Panoramski razgled grada. Smještaj u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju gradom. Noćenje.


4. DAN: SOFIJA - MANASTIR RILA

Doručak. Razgled glavnog bugarskog grada s brojnim znamenitostima pod zaštitom UNESCO-a: Gradske zidine iz XII. stoljeća, Rotonda sv. Jurja, sv. Petka Samardžijska, Katedrala Aleksandra Nevskog, Baši Džamija, Bazilika sv. Sofije, Largo, Crkva sv. Nedjelje, ostaci rimske Serdike… Posjet poljoprivrednoj tržnici u Sofiji. Slobodno vrijeme za ručak. Odlazak u posjet manastiru RILA na istoimenoj planini. Smatra se da ga je osnovao pustinjak sv. Ivan u 10. st. i nalazi se pod  zaštitom UNESCO-a. Najveći je i najslavniji pravoslavni manastir u Bugarskoj i u jugoistočnoj Europi. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.


5. DAN: SOFIJA - HRVATSKA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku uz pauze na putu. Moguća kraća pauza za osvježenje u Nišu ili Beogradu. Povratak se očekuje u kasnim večernjim satima, do ponoći.


CIJENA ARANŽMANA ZA MIN. 40 OSOBA:

389,00 EURA po osobi


Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom

turističkog pratitelja i vodiča tijekom cijelog putovanja na hrvatskom jeziku

1 noćenje u hotelu 3/4* u Plovdivu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona

2 noćenja u hotelu 3/4* u Sofiji u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona

sve razglede i posjete prema programu

lokalno stručno vodstvo u Plovdivu, manastiru Rila i Sofiji

posjet sirani Zlatno runo uz degustaciju, posjet manastiru Rila

ulaznicu za posjet kompleksu „Damascena“ (kompletni program festivala ruža)

osiguranje jamčevine i osiguranje odgovornosti organizatora, troškove organizacije i realizacije putovanja te pdv


Cijena ne uključuje:

troškove osobnih narudžbi

doplatu za jednokrevetnu sobu (90,00 eura)

putno zdravstveno osiguranje (10,00 eura)

osiguranje od otkaza putovanja (25,00 eura)

ili paket osiguranja (30,00 eura)


Plaćanje:

 obročno, gotovinom, virmanski 


Napomena:

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1. red – sjedalo 1, 2, 3, 4 – 20,00 eura
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 15,00 eura
sjedala iza 2. vrata – 15,00 eura

VAŽNA NAPOMENA

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!


Preporučujemo europsku karticu putnog zdravstvenog osiguranja ili uplatu putnog zdravstvenog osiguranja.

Za ovo putovanje obavezna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.


Kalkulacija je izrađena za grupu od  minimalno 40 putnika. Uvjeti plaćanja: 30 % prilikom rezervacije, ostatak 21 dan prije realizacije. Plaćanje: gotovina, virman, kartice. Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja 7 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od planiranog ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene programa, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Nema posebnih zahtjeva u vezi s putovnicama i vizama za državljane država članica EU, vize nisu potrebne te nema posebnih zdravstvenih formalnosti. Uplaćene su police osiguranja kod Generali osiguranja d.d.: jamčevina za turistički paket aranžman (polica br. P15-1020000988) i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana (polica br. P13E-1025428779).  Datum izrade aranžmana: 08. 05. 2024.