Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

HODOČAŠĆE U FATIMU AVIONOM

Datum(i): 29. 11. - 03. / 04. 12. 2021.

Cijena od 3.990,00 kn

HODOČAŠĆE U FATIMU AVIONOM


vrijeme putovanja: 29. 11. - 03. 12. 2021.


1. DAN: VARAŽDIN – ZRAČNA LUKA ZAGREB – LISABON – FATIMA

Polazak iz Varaždina / Male Subotice s mjesta po dogovoru u ranim jutarnjim satima. Vožnja do zračne luke Zagreb. Prijave za putovanje, kontrole i let za Lisabon. Transfer do Fatime. Smještaj u hotel. Upoznavanje sa svetištem. Uz hodočašćenje mjestima vezanima uz život malih vidioca: Jacinte, Franje i Lucije razmišljat ćemo o čudesnim Božjim zahvatima u povijesti i u životima pojedinaca. Sveta Misa u svetištu. Večera u 19.30 sati. Prilika za sudjelovanje u procesiji sa svijećama u 21.00 sat. Noćenje.


 2. DAN: FATIMA

Doručak u 7.30. Cjelodnevni hodočasnički program u Fatimi - mjestu ukazanja BDM 1917. godine. Sveta misa u svetištu. U 9.30 razgled muzeja o fatimskim ukazanjima i gledanje filma o povijesti fatimskih ukazanja i o djeci vidiocima. Razgled svetišta, bazilike, riznice, Berlinskog zida... U 12.30 ručak u hotelu. Poslijepodne slobodno za vlastite pobožnosti u svetištu. Oko 15.00 sati, odlazak u razgled nove bazilike Presvetoga trojstva, četvrte najveće katoličke crkve u svijetu. Večera u 19.30. Krunica u kapelici ukazanja. Odlazak na procesiju sa svijećama u 21.00 sat. Noćenje.


3. DAN: FATIMA - ALJUSTREL

Doručak u 7.30 sati. Slobodno vrijeme za vlastite potrebe. Sveta misa u fatimskom svetištu u 10.00 sati. Ručak u 12.30 sati u hotelu. U poslijepodnevnim satima, u 14.30 sati odlazak na Križni put u predivnoj prirodi, među drvećem i kroz polja između Fatime i sela Aljustrel - gdje su rođeni vidioci Lucija, Franjo i Jacinta i gdje ćemo moći vidjeti kako su i gdje živjeli prije više od 100 godina. Slobodno vrijeme za osobne pobožnosti, kupovinu suvenira i povratak u hotel. Večera u 19.30 sati. Prilika za sudjelovanje u procesiji sa svijećama u 21.00 sat. Noćenje.


4. DAN: FATIMA

Doručak u 7.30 sati. Sveta misa u jednoj od crkava ili kapelica u svetištu u 10.00 sati. Slobodno vrijeme za vlastite pobožnosti i kupovinu suvenira. Zajednički ručak u hotelu u 12.30 sati. U popodnevnim satima, mogućnost odlaska na degustaciju poznatog vina Porto i mogućnost za kupovinu lokalnih specijaliteta ili boravak u svetištu i šetnju gradićem. Večera u 19.30 sati. Prilika za sudjelovanje u procesiji sa svijećama u 21.00 sat. Noćenje. 


5. DAN: FATIMA – LISABON – ZAGREB – VARAŽDIN

Raniji doručak u 7.00 sati. Pakiranje stvari i vožnja autobusom do Lisabona. Razgled Lisabona. Samostan Mosteiro dos Jeronimos. Toranj Belem podsjetit će nas na portugalsku pomorsku silu iz 16. st, a vidjet ćemo i spomenik velikanima koji su otkrili nove kontinente. Odlazak do povijesnog centra grada četvrti Alfama, a poslije idemo do katedrale SE. Slijedi šetnja do crkve Santo Antonio a Se sagrađene na mjestu gdje je rođen sv. Antun Padovanski. Sveta misa u svetištu. Transfer do zračne luke u Lisabonu i povratak prema Zagrebu. Transfer prema Varaždinu i dolazak u mjesto polaska do ponoći.


CIJENA ARANŽMANA: 3.990,00 kn po osobi


 Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz od Varaždina / Male Subotice do zračne luke Zagreb te po povratku iz Portugala od Zračne luke Zagreb do Varaždina / Male Subotice

prijevoz zrakoplovom ZAGREB – LISABON – ZAGREB

SVE ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE I RUČNU PRTLJAGU DO 10 KG

3 puna pansiona i 1 polupansion u Fatimi u hotelu Cinquentenario 4* SUPERIOR

stručnog pratitelja i vodiča tijekom putovanja na njemačkom i hrvatskom jeziku

duhovno vodstvo tijekom putovanja

transfere autobusom u Portugalu i sve razglede prema programu

organizaciju svetih misa i drugih hodočasničkih sadržaja

jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti organizatora

troškove organizacije i provedbe aranžmana te pdv


Cijena ne uključuje:

troškove osobnih narudžbi i fakultativnih ulaznica

osiguranje od otkaza putovanja – 450,00 kn

putno zdravstveno osiguranje – 70,00 kn

dodatna prtljaga – 400,00 kn po koferu do 20 kg


Doplata za jednokrevetnu sobu: 800,00 kn


Za ovo putovanje obavezna je važeća putovnica ili osobna iskaznica te EU digitalna COVID potvrda:

https://www.eudigitalnacovidpotvrda.hr/hr


Preporučujemo europsku karticu putnog zdravstvenog osiguranja ili uplatu putnog zdravstvenog osiguranja


Kalkulacija je izrađena za min.4 / 30 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od planiranog ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours te glavnog organizatora Mondo Tours, Stuttgart. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene programa, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Datum izrade aranžmana: 23.10.2021.