Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

BUGARSKA - ZEMLJA RUŽA

Datum(i):

Cijena od 1.999,00 kn

BUGARSKA - ZEMLJA RUŽA


PLOVDIV – HISARJA – DOLINA RUŽA – MANASTIR RILA – SOFIJA


1. DAN: HRVATSKA - BUGARSKA

Polazak autobusa iz mjesta prema dogovoru oko 21.00 sat. Vožnja udobnim autobusom kroz Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku, uz pauze putem prema potrebi…


 2. DAN: PLOVDIV - HISARJA

U prijepodnevnim satima, dolazak do Plovdiva, grada na sedam brežuljaka i jednog od najljepših gradova u Bugarskoj. Razgled grada uz lokalno stručno vodstvo: šetnja Starim gradom, muzeji i palače, rimski teatar, Stadion... Slobodno vrijeme za vlastite potrebe i uživanje u Plovdivu. Vožnja prema gradu Hisarja. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.


3. DAN: HISARJA – KARLOVO DOLINA RUŽA SOFIJA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Karlova, gradića u Dolini ruža. Sudjelovanje u posebnom programu za posjetitelje festivala ruža. Posjet plantaži u okolini Karlova (svečani doček s pogačom, folklor, zvončari, susret s "Kraljicom ruže", skupljane ružinog cvijeta). Posjet kući "Patev" (kuća ljekovitih biljaka) gdje se radi demonstracija destiliranja ulja iz ruža. Degustacija likera i džema od ruža u starom svratištu "Buhalov han". Mogućnost kupovine raznih proizvoda od ruža. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja prema Sofiji. Panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju centrom grada. Noćenje.


4. DAN: SOFIJA MANASTIR RILA

Doručak. Odlazak u posjet manastiru RILA na istoimenoj planini. Smatra se da ga je osnovao pustinjak sv. Ivan u 10. st. i nalazi se pod  zaštitom UNESCO-a. Najveći je i najslavniji pravoslavni manastir u Bugarskoj i u jugoistočnoj Europi. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak. Poslije podne povratak u Sofiju. Razgled glavnog bugarskog grada s brojnim znamenitostima i pod zaštitom UNESCO-a: Gradske zidine iz XII. stoljeća, Rotonda sv. Jurja, sv. Petka Samardžijska, Katedrala Aleksandra Nevskog, Baši Džamija, Bazilika sv. Sofije, Largo, Crkva sv. Nedjelje, ostaci rimske Serdike… Povratak u hotel. Večera. Noćenje.


5. DAN: SOFIJA – HRVATSKA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz Bugarsku, Srbiju i Hrvatsku uz pauze na putu. Moguća kraća pauza za osvježenje u Nišu i/ili Beogradu. Povratak se očekuje u kasnim večernjim satima.


CIJENA ARANŽMANA: 1.999,00 kn po osobi


 Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom

turističkog pratitelja i vodiča tijekom cijelog putovanja

smještaj u hotelu 3* u Hisarji u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 1 polupansiona

smještaj u hotelu 3* u Sofiji u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 2 polupansiona

sve razglede i posjete prema programu

lokalno stručno vodstvo u Plovdivu, Karlovu, manastiru Rila i Sofiji

ulaznicu za turistički program na festivalu ruža u Karlovu

posjet manastiru Rila

osiguranje jamčevine i osiguranje odgovornosti organizatora

troškove organizacije i realizacije putovanja te pdv

 


Cijena ne uključuje:

troškove osobnih narudžbi

doplatu za jednokrevetnu sobu (450,00 kn)

putno zdravstveno osiguranje (40,00 kn)

osiguranje od otkaza putovanja (70,00 kn)

ili paket osiguranja (100,00 kn)


Plaćanje:

 obročno, gotovinom, virmanski 

kartice: pbz master, visa, maestro i visa premium na 6 – 12 rata, Zaba master, visa, maestro do 12 rata! Diners kartice do 12 rata!


Napomena:

NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

1. red – sjedalo 1, 2, 3, 4 – 150,00 kn
2. red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100,00 kn
sjedala iza 2. vrata – 80,00 kn

VAŽNA NAPOMENA

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!

 


Preporučujemo europsku karticu putnog zdravstvenog osiguranja ili uplatu putnog zdravstvenog osiguranja.

Za ovo putovanje obavezna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.


 

Kalkulacija je izrađena za min. 40 putnika. Uvjeti plaćanja: 30 % prilikom rezervacije, ostatak 21 dan prije realizacije. Plaćanje: gotovina, virman, kartice. Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju manjeg broja putnika od planiranog ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene programa, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Uplaćene su police osiguranja kod Generali osiguranja d.d.: jamčevina za turistički paket aranžman (polica br. P15-1020000636) i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana (polica br. P13E-1023988744). Datum izrade aranžmana: 20.05.2020.