Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

Datum(i): 2023. godina

Cijena od 9.980,00 kn

HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU


VRIJEME PUTOVANJA: 2023.


1. dan: Zagreb – Tel Aviv – Betlehem

Polazak autobusa iz Varaždina oko 15.00 sati i iz drugih mjesta prema dogovoru. Vožnja do zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman. Dolazak oko 17:15 sati. Detaljan  pregled putnika i stvari te kratki razgovor sa svakim putnikom. Polijetanje za Tel Aviv u 20:15 sati izravnim letom izraelske kompanije Sun Dor. Dolazak oko 00:30 sata po lokalnomu vremenu. U zračnoj luci Ben Gurion grupu dočekuje predstavnik agencije Via Jerusalem Tours, koji će grupi pružiti svu potrebnu pomoć pri ulasku u Izrael. Za carinsku kontrolu potrebno je oko sat vremena. Vožnja autobusom prema Betlehemu. Smještaj u hotel. Noćenje.               


2. dan: Betlehem – Pastirska polja – Ein Karem – Betlehem

Kasniji doručak. Nakon doručka odlazak u razgled Isusovog rodnog mjesta Betlehema. Posjet najstarijoj crkvi na svijetu, Crkvi Isusova rođenja. Sveta Misa. Posjet špilji Kristova rođenja, odakle se svake godine prenosi božićna polnoćka diljem svijeta. Razgled Samostana sv. Katarine i špilje sv. Jeronima, Dalmatinca, koji je prvi u povijesti preveo Bibliju na latinski jezik – Vulgata. Posjet Spilji mlijeka. Vožnja do Pastirskih polja. Obilazak Crkve u pastirskim poljima. Odlazak u Ein Karem, rodno mjesto sv. Ivana Krstitelja. Obilazak crkve Rođenja Sv. Ivana i crkve Pohođenja BDM Elizabeti. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.


3. dan: Betlehem – Jeruzalem – Betlehem (Križni put) 

Doručak. Nakon doručka vožnja do Jeruzalema. Razgled s vrha Maslinske gore. Posjet mjestu Uzašašća Gospodinova (danas džamija), Crkvi Očenaša, zatim posjet Crkvi Isusova plača, Getsemanski vrt, Pećina izdaje, Bazilika agonije. Nakon toga posjet Crkvi Uznesenja Marijina (naziva se i Crkvom Marijina groba, jer je tu Marija ležala u grobu prije nego je uznesena na Nebo). Ručak u Noterdame centru u Jeruzalemu. Nakon ručka odlazak u stari grad Jeruzalem. Zajednički odlazak na Križni put (Via dolorosa). Križni put sa Franjevačkom procesijom, završetak u Crkvi groba. Obilazak crkve Isusova groba, uspon na Kalvariju, ulazak u Isusov grob, mogućnost da vjernici dotaknu Ploču pomazanja. Molitva (obvezatno čekanje u redu!), Sveta misa. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.


4. dan:  Betlehem – Jeruzalem – Betlehem

Doručak. Nakon doručka vožnja do Jeruzalema. Slijedi obilazak Sionske gore, Davidova groba, Dvorane posljednje večere, Crkve usnuća Marijina. Sveta Misa. Obilazak Crkve sv. Petra in Gallicantu ili Crkve Petrova zatajenja (gdje je Petar tri puta zatajio Krista). Nakon toga prolazak kroz Armensku četvrt, do Židovske četvrti, te rimskom i bizantinskom glavnom ulicom Jeruzalema, Cardo. Razgled arheoloških ostataka Jeruzalema iz 7. stoljeća prije Krista, arheoloških ostataka iz vremena Makabejaca, kao i arheoloških nalaza iz vremena Križara. Dolazak do glavnoga trga Židovske četvrti, pogled izvana na nedavno obnovljenu sinagogu Hurva i promatranje neobičnog svijeta ortodoksnih Židova u virjeme šabata. Ulazak u Stari Jeruzalem kroz Vrata smeća i odlazak do Zida plača – najsvetijega mjesta na svijetu za Židove. Ručak u Noterdame centru. Slijedi panoramski obilazak novih dijelova Jeruzalema. Izraelski Parlament (Kneset), Vrhovni sud, Predsjednikova rezidencija, nova naselja Jeruzalema… Povratak u hotel u Betlehem. Večera. Noćenje.


5. dan: Judejska pustinja – Mrtvo more – Jerihon – Betlehem

Doručak. Vožnja prema Betaniji. Sveta misa oko 9.00 sati. Vožnja do Judejske pustinje. Posjet rijeci Jordan. Nakon toga slijedi posjet Jerihonu. Zakejevo drvo. Pogled na Brdo Kušnje. Jerihon je najstariji i najniži grad na svijetu. Posjet mjestu Isusova krštenja na Jordanu (Kassam Jahud). Nastavak vožnje do Mrtvoga mora i kupanje na jednoj od uređenih plaža. Mrtvo more je najniža točka na svijetu i nalazi se oko 400 metara ispod razine mora. U moru ima preko 30% soli i minerala i stoga je tisućama godina poznato po svom ljekovitom djelovanju. Kupanje je predviđeno na jednoj od organiziranih plaža s tuš-kabinama i svlačionicama. Ručak u Qumran visitor Centru. Posjet Qumranu. Povratak u Betlehem. Večera. Noćenje.


6. dan:  Sveta mjesta oko Galilejskog jezera – Kana Galilejska – Nazaret

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela, vožnja autobusom Jordanskom dolinom do Galilejskog jezera. Obilazak svetih mjesta oko Galilejskog jezera: Tagbu, Kafarnaum, Gora Blaženstava. Sveta Misa na Gori Blaženstava u 11:00 sati. Vožnja barkom Galilejskim jezerom. Nakon toga ručak u restoranu “Marijin Izvor” u Tiberiasu. Poslijepodne nastavak vožnje do Kane, obilazak Crkve svadbe (obnova bračnih obećanja).  Nastavak puta do Nazareta. Smještaj u hotel Dan Maayan, bivši Rimonim Maayan. Večera. Noćenje.        


7. dan: Gora Tabor – Nazaret

Doručak. Odlazak u obilazak Nazareta, grada Isusova djetinjstva. Posjet Bazilici Navještenja (sv. Misa u Crkvi Navještenja). Posjet Crkvi sv. Josipa i Crkvi Marijina izvora. Ručak u Nazaretu u restoranu “Holy Land”. Poslijepodne, odlazak na Goru preobraženja Tabor (vožnja taksijem do vrha i nazad), posjet Crkvi preobraženja uz prekrasan panoramski pogled na okolna područja.  Povratak u hotel u Nazaretu. Večera. Noćenje.


8. dan:  Nazaret  – Haifa – Tel Aviv – Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Haife, lijepog sredozemnog lučkog grada na padinama gore Karmel. Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje. Panoramski obilazak Haife i posjet prelijepim bahajskim visećim vrtovima. Nastavak vožnje uzduž obale Sredozemnoga mora, pokraj Cezareje do Tel Aviva. Panoramski obilazak Tel Aviva, modernog i dinamičnog grada. Ako vrijeme dopusti, posjet Jafi i Crkvi sv. Petra. Dolazak u zračnu luku Tel Aviv 3 sata prije polijetanja. U 16:30 let za Zagreb. Oko 19:15 slijetanje u zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu. Vožnja autobusom na mjesta polaska – Ivanić Grad, Varaždin i ostala mjesta.


CIJENA ARANŽMANA: 9.980,00 kn po osobi 


 Cijena aranžmana uključuje:

povratnu avionsku kartu na liniji ZGB-TLV-ZGB + aerodromske pristojbe

transfer autobusom iz mjesta prema dogovoru do zračne luke Zagreb i natrag

5 noćenja u hotelu 4* u Betlehemu: BETHLEHEM HOTEL http://www.bethlehemhotel.com/ na bazi 1 noćenja s doručkom i 4 polupansiona u dvokrevetnim sobama

2 noćenja u hotelu 3* u Nazaretu: MARY’S WELL HOTEL (DAN) https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel na bazi polupansiona u dvokrevetnim sobama

5 ručkova u restoranima: u Betlehemu, Noterdam centru u Jeruzalemu,  Visitor Centru u Qumranu, “Marijin Izvor” u Tiberiasu, “Holy Land” u Nazaretu

sve transfere autobusom prema programu / kvalitetan klimatizirani autobus u Izraelu

lokalno stručno i duhovno vodstvo na hrvatskom jeziku

slušalice za sve putnike tijekom cijelog programa

uobičajene napojnice vozaču i u hotelima

vožnju taxijima na Goru Tabor, Kafarnaum, Tabgha, Gora Blaženstva

vožnju brodom Galilejskim jezerom

ulaznicu za plažu sa svlačionicama i tuševima na Mrtvom moru

sve posjete crkvama sa ulaznicama

organizaciju Svetih misa prema programu

jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti organizatora

troškove organizacije putovanja te pdv


Cijena aranžmana ne uključuje:

osobne troškove te piće uz ručkove i večere, jednokrevetnu sobu – 500 USD (oko 3.500,00 kn), putno zdravstveno osiguranje – 80,00 kn, osiguranje od otkaza putovanja – 250,00 kn ili paket oba osiguranja – 300,00 kn


Važne napomene:

 

Valuta: Plaćanje u Izraelu se vrši Američkim dolarima.

Jezik: Hebrejski, arapski, ali većina stanovništva prilično dobro govori engleski.

Vrijeme: Jesen (9.,10. i 11. mjesec) je u Izraelu jako ugodna. Temperature u Tel Avivu su između 16 i 24 stupnja, dok su u Jeruzalemu 3 stupnja niže.

Što obući:  Preporuča se slojevita  odjeća jer jutra i večeri mogu biti hladnija, a preko dana sunčano i toplo. Prilikom posjeta sakralnim objektima ramena i koljena moraju biti pokrivena.

Za kupanje u Mrtvom moru potrebne su sunčane naočale i kupaći kostim.

Putovnica:  Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica koja vrijedi još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju

Viza: Nije potrebna!

Putna prtljaga: U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage koji ide u prtljažnik aviona (do 20 kg) i 1 komad ručne prtljage (predlažemo ruksak koji ćete koristiti svaki dan) i to onaj koji odgovara propisanim mjerama (20 x 40 x 60 cm) – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 6 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu! Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion, a koji ne ide s vama (do 20 kg). Sve tekućine, kao i pasta za zube, dezodorans, parfem, losion te krema za lice i tijelo, moraju biti u ambalaži čiji pojedinačni volumen ne prelazi 100 ml, a sve zajedno treba biti smješteno u prozirnoj vrećici – ili prozirnoj toaletnoj torbici sa zatvaračem – od 1 litre, odnosno veličine 20×20 cm. Ne zaboravite da morate „prijaviti“ ruževe, sjenila te maskaru. Želite li izbjeći tu procedure, najbolje da to sve stavite u putni kofer umjesto u ručnu prtljagu. Dodatna ručna torbica, neseseri, fotoaparati, kamere i slično sve mora biti u jednom komadu ručne prtljage ili koferu koji ide u prtljažnik.

Carinske formalnosti: Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrijednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Hrvatske.

Telefoniranje: Naši GSM operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,50 EUR. Telefoniranje iz hotelskih soba je vrlo skupo.

Lopovi:  Najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno, jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vrlo vješti. U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom.

Voda: piti najmanje 1 – 2 litre vode dnevno. Voda u slavinama je zdrava, a voda se može kupiti kod vozača u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, a piše i na engleskom jeziku.

Lijekovi i slično: ako netko pije neke ozbiljne tablete ili sirupe nije na odmet uzeti neke dokumente  od liječnika ili ako imate neke metalne proteze u tijelu ili nešto umjetno.

Slikanje i snimanje: na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.

Sve destinacije u programu su sigurne i tu nema nikakvih nemira i opasnosti!

Hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni.

Računajte da idete u drugi svijet i drugu kulturu gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne.

Neka vas ne smeta temeljit pregled u zračnim lukama i dosta neugodna ispitivanja, jer je sve podređeno našoj sigurnosti, od čega i mi možemo puno naučiti. Hodočasnike će otprilike pitati ovo: zašto idu u Izrael, da li putuju sami ili preko agencije, kako su saznali za agenciju ili hodočašće, da li poznaju nekoga  iz grupe, da li nekog poznaju u Izraelu, da li imaju poklon za nekog?

Preporuča se novac za vlastite potrebe ponijeti u američkim dolarima jer je najbolje tako plaćati. Dobro je voditi računa da plaćate u manjim apoenima (od 1, 5, 10 ili 20 dolara).

SAKUPLJANJE  GRUPE U ZRAČNOJ LUCI 3 SATA PRIJE LETA.  KONAČNO VRIJEME POLASKA AVIONA DOBIVAMO NAKON IZDAVANJA KARATA NEKOLIKO  DANA PRIJE PUTA I ODMAH VAS O TOME OBAVJEŠTAVAMO.

Prijave za putovanje:

Kod prijave je potrebno uplatiti 1.000,00 kn te priložiti kopiju putovnice na kojoj se jasno treba vidjeti ime i prezime te datum isteka putovnice. Ostatak iznosa može se platiti na rate s time da 50% iznosa (5.000,00 kn) treba biti plaćeno najkasnije do 15. 04. 2021. zbog rezervacija aviona i hotela, a kompletan iznos treba biti plaćen najkasnije do 20. 08. 2021.

Postoji mogućnost plaćanja i karticama Amex, Visa, Maestro, Master, Diners prema dogovoru sa svakim pojedinim putnikom!

U slučaju promjene zrakoplovnih pristojbi, promjene cijene goriva, promjene tečaja američkog dolara ili eura, zadržavamo pravo promjene cijene aranžmana do 5%!


Napomena: Kalkulacija je izrađena za min. 50 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od minimalne baze za izračun kalkulacije ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene programa, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Uplaćene su police osiguranja kod Generali osiguranja d.d.: jamčevina za turistički paket aranžman (polica br. P15-1020000729) i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana (polica br. P13E-1024402212). Datum izrade aranžmana: 07. 04. 2022.


Osoba za kontakt: Tihomir Golub 091 508 8248