Možda nismo najbolji, ali za bolje od nas ne znamo! Taubek Tours d.o.o.

MAĐARSKI PORCULAN HEREND

Datum(i): 25. 05. 2019.

Cijena od 340,00 kn

MAĐARSKI PORCULAN HEREND


PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak u jutarnjim satima iz mjesta prema dogovoru. Putovanje prema Mađarskoj i do CENTRA PORCULANA HEREND, gdje ćemo upoznati umjetnost izrade raskošnog porculana. Upoznavanje s tehnikama izrade i oslikavanja porculana. Šetnja kroz muzej, gdje ćemo vidjeti razvoj poduzeća Herend i neke od najznačajnijih primjeraka porculana. Nakon razgleda tvornice i upoznavanja tajni porculana, šetnja kroz prodavaonicu porculana i pauza za kavu i osvježenje te kupovinu vrijednog porculana. Odlazak do grada VESZPREMA. Grad je osnovan, prema lokalnoj legendi, na sedam brežuljaka. Jedno je od najstarijih mađarskih mjesta, a najveću moć je dostigao u vrijeme prvih kraljeva. Otkrit ćemo vam zašto grad često nazivaju "Grad kraljice" te kako je Veszprem imao važnu vjersku ulogu u borbi da kršćanstvo postane službena religija u Mađarskoj i kako je među prvim mađarskim gradovima imao sveučilište. Šetnja i upoznavanje s gradom: TRG SVETOG TROJSTVA, DVORAC VESZPREM, GRADSKA VIJEĆNICA, VATROGASNI TORANJ, BAZILIKA (u kojoj se nalazi kost ruke kraljice GIZELLE - supruge mađarskog kralja Stjepana I.)… Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak i osvježenje. Odlazak do obližnjeg mjesta TAPOLCA. Razgled podzemnih špilja, koje leže ispod središta mjesta i vožnja malim čamcima. Ove podzemne špilje ispunjene vodom otkrivene su 1903. godine i otvorene za javnost. Razgled je moguć samo uz uporabu čamaca! Nakon razgleda, šetnja mjesnim središtem te odlazak do crkve, ribnjaka i mlina. Nakon kraćeg odmora, vožnja do poznatog lječilišta HEVIZ i kraća pauza za šetnju uz termalno jezero i osvježenje. Odlazak u mađarsku čardu na večeru. Povratak prema Hrvatskoj u popodnevnim satima. Dolazak na mjesta polaska u večernjim satima. 


CIJENA ARANŽMANA: 340,00 kn po osobi


Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom

turističkog pratitelja i vodiča na putovanju

ulaznicu i razgled tvornice i muzeja porculana Herend te jedno piće u tvorničkom restoranu

ulaznicu za špilju Tapolca i vožnju brodom

večeru u čardi – mađarski gulaš

jamčevno osiguranje  i osiguranje od odgovornosti organizatora

troškove organizacije putovanja 


Cijena aranžmana ne uključuje:

troškove osobne potrošnje

putno zdravstveno osiguranje - 10,00 kn


NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):
1.red – sjedalo 1, 2, 3, 4 – 50,00 kn
2.red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 25,00 kn
sjedala iza 2. vrata – 25,00 kn

VAŽNA NAPOMENA

Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata!


Kalkulacija je izrađena za min. 40 putnika: Agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 5 dana prije putovanja u slučaju manjeg broja putnika od planiranog ili promjene ostalih kalkulativnih elemenata. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja turističke agencije Taubek tours. Prihvaćanjem ponude putnik prihvaća i Opće uvjete agencije. Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage, osiguranje od nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje se uplaćuje prilikom potpisivanja ugovora o putovanju. U slučaju potrebe, agencija tijekom putovanja ima pravo izmjene programa, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Datum izrade aranžmana: 12. 03. 2019.